Telefonos rendelés: +36204692050
Az emberi test átlagosan 2-3 gramm cinket tartalmaz. A cink egy fontos nyomelem, mely számos fehérje alkotórészét képezi és több mint 200 enzimreakcióban vesz részt. Egyike ezeknek az enzimreakcióknak fontos szerepet játszik a genetikai információképzésben (DNS) és a sejtosztódásban. Ezért tekinthető a cink fontos nyomelemnek az emberi növekedésben is. Egy másik jelentős enzim a „SOD” antioxidáns enzim, amely védi a sejteket a szabadgyökök károsító hatásától. A cinknek nagy részét az állati eredetű tápanyagokból, nagyrészt húsokból kapjuk, habár a búza és más gabonafélék szintén tartalmaznak cinket. A cink biológiai hozzáférhetősége a táplálékforrástól függően különböző. A hús, máj, tojás és a kagyló különösen jó források, azonban a teljes őrlésű gabonafélékből a cink alacsony mennyiségben szívódik fel.
A cink 15-40%-át a különböző táplálékokból való felszívódás által nyerjük, bár a cink felvétele a növényekből alacsony biológiai hozzáférhetőségű. A vegetáriánusok abban a rizikóhelyzetben vannak, hogy cink-hiányállapot fejlődik ki náluk, ha nem fogyasztanak cinket étrend-kiegészítő formájában.
Adagolás: Naponta 1 tabletta felnőtteknek.
A cink a fehérje-, szénhidrát-, zsíranyagcsere fontos résztvevője. Emellett a cink fontos alkotóeleme olyan enzimeknek, melyek a szabadgyökök káros hatása ellen védik a szervezetet. Szerves kötésben tartalmaz cinket, kompenzálja a modern táplálkozás okozta hiányállapotot.
Napi 1 tabletta felnőtteknek.
Tárolás: Szobahőmérsékleten.
Figyelmeztetések: Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl.
Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti.
A kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó.
A Cink egy nélkülözhetetlen ásványi anyag mely összetevője közel 200 különböző enzimek az emberi szervezetben. Ezen enzimeknek nagyon fontos antioxidáns hatásuk van. A cink döntő szerepet játszik a DNA szintézisben (genetikai kódolás) ezért különösen fontos a sejtosztódásnál, a normális növekedésnél és fejlődésnél a terhesség alatt, gyermekkorban és serdülőkorban.
A cinkre szerevezetünknek szüksége van az A-vitamin és a többszörösen telítetlen zsírsavak lebontásához. Továbbá, a cink befolyásolja az olyan hormonok mint a növekedési hormonok, vagy a tesztoszteron termelődését, raktározását és felszabadulását.
A Cink fontos az immunrendszernek, mivel támogatja a T-limfociták (gyilkos sejtek) termelődését. A Cinknek fontos szerepe van a sebgyógyulási folyamatokban is például vágott sebeknél, ill. fizikai sérülésekkor.
A Bio-Cink szerves cinket tartalmaz, mely a glükonátokhoz kötődik. Ez a forma biztosítja a szervezet számára az optimális felszívódást. Azoknak akik táplálkozásuk során nem jutnak elegendő cinkhez, a Bio-Cink szedése megfelelő lehet a cinkhiány kivédésére és a szervezet cinkfüggő folyamatainak fenntartásához. .Megfelelő cinkforrások a húsok, a máj a tojás és a kagyló.
Annak ellenére, hogy a cinkhiány nem túl gyakori, azért előfordulhat. Különösen azoknál nagyobb a kialakulás kockázata, akik nagyon keveset esznek, egészségtelenül diétáznak, vagy kerülik a cinket tartalmazó ételek fogyasztását. Cinkhiány alakulhat ki, ha:
Ajánlott napi bevitel: 1 tabletta naponta lehetőleg étkezés közben. Amennyiben kérdései vannak a tabletta szedésével kapcsolatban, konzultáljon kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.